O nas

NAŠA ZGODBA

Blagovna znamka Iva je bila ustanovljena leta 1986 z namenom, da se ženskam ponudi moden in trendovski nakit, ter modne dodatke, ki se jih takrat ni dobilo nikjer drugje v Sloveniji. Leta 2011 je znamko prevzela hči ustanoviteljice Iva Senič, manekenka, model, igralka, po poklicu pa oblikovalka notranje opreme. V zasebnem življenju zaprisežena zagovornica naravnega načina življenja, ekološkega razmišljanja in ekoloških odnosov. Blagovna znamka se zato danes osredotoča na trajnostno, etično modo in proizvodnjo na področju nakita, modnih dodatkov, torbic, oblačil, dodatkov za dom in naravne kozmetike. V prvi vrsti Iva še vedno z zgodbo in veliko ljubezni ustvarja razkošje z ročno izdelavo nakita iz recikliranih materialov in ročno izdelanih elementov. Kolekcije nakita vključujejo izdelke nosljive tako za vsak dan, kot tudi za posebne priložnosti, pri nas v trgovini pa se lahko dogovorite tudi za nakit po meri in popravila nakita. 

Naša blagovna znamka se zavzema za trajnostno proizvodnjo, zavestno sodelovanje in podporo lokalnim obrtnikom, torej za mikro svet v katerem nenehno ponovno uporabljamo vire in si prizadevamo za nič odpadkov. Prizadevamo si za sodelovanje s partnerji iz lokalnega okolja, ki delijo enake vrednote kot mi in verjamejo, da je preglednost dobavne verige ključ do trajnoste prihodnosti. Cilj blagovne znamke Iva je prenesti ravnovesje, ki ga najdemo v naravi v modni svet. Želimo ustvarjati harmonične trenutke med tem kako se počutimo in kar nosimo. Izdelki navdahnjeni z lepoto, ki nas obdaja nastajajo tudi iz pomanjakanja etične in zemlji prijazne izbire. Naš navdih se kaže v vsakem izdelku in dizajnu, ki vam ga ponudimo, njihove energije ni mogoče ponoviti, zato je skoraj vsak med njimi unikat. 

"Prizadevam si za model podjetja brez odpadkov in z najmanjšim možnim odtisom onesnaženja, ki je le mogoč. Upam, da bomo s tem utrli pot tudi drugim podjetjem, oblikovalcem in izdelovalcem, da bodo začeli razmišljati v to smer, saj bo zadeva delovala le, če bomo to počeli vsi. Zato je moj cilj, da omogočim prostor za prodajo tudi drugim, ki se trudijo biti ekološko ozaveščeni." - Iva Senič

V zadnjih desetih letih je 80% prodanih izdelkov oblikovanih in narejenih v Sloveniji iz recikliranih materialov in ročno izdelanih elementov iz naravnih materialov. 

PRED 35 LETI

Že takrat je Beba razmišljala inovativno in pred časom, ko je začela ročno izdelovati in sestavljati nakit za gledališče, poroke, posebne priložnosti. Danes pa vemo, da je treba iti še dlje in razmišljati 'krožno'. Smeti in odpadki ene industrije so lahko zakladi druge. V našem nakitu se zato velikokrat znajdejo zavrženi elementi lesne industrije, steklo, ki ga ponovno uporabimo, prav tako keramika in tekstil. V zadnjem času tudi usnje in volna.

Iva je bila rojena iz ljubezni do oblikovanja, ustvarjalnosti in vsega trajnostnega. Iva Senič vodi sedaj blagovno znamko s srcem in oblikuje čudovito, okolju prijazno linijo dodatkov in izdelkov, ki ustreza njenemu življenjskemu slogu. Velikokrat se odpravi na pot, da zagotovi naravne, etične elemente za svoje kolekcije, takšne, ki spoštujejo naš planet in tiste na njem. 

LIFESTYLE 

Iva je bila ustanovljena z namenom, ustvariti ravnovesje, ki ga najdemo v naravi v modnem svetu. Ustvariti želi harmonične trenutke med tem kako se počutimo in kar nosimo. Navdahnjena z lepoto, ki nas obkroža in motivirana s pomanjkanjem izbire na področju trajnostne in naravne mode. Tako se počutiš, ko združiš premišljeno potrošništvo z lahkotnim in elegantnim slogom. Trajnostna moda ni prihodnost ampak sedanjost. Nositi Iva nakit in izdelke pomeni nositi ljubezen. 

NAŠA PROIZVODNJA

Vse kar ne znamo in ne zmoremo narediti sami, za nas naredijo lokalni obrtniki in etične proizvodnje. Družbeno zavestno. 

TRAJNOSTNI MATERIALI

Reciklirani organski bombaži, reciklirana plastika, naravni materiali z nizko vsebnostjo kemikalij, poldragi kamni, recikliran les, naravne tehnike barvanja, keramika, reciklirano steklo, svila, volna slovenskih proizvajalcev,...

O NAŠIH USTANOVITELJIH

Tako Beba kot hči Iva sta veliki ljubiteljici živali in zagovornici skrbi za zdravo in čisto okolje. V svojem mikro svetu počneta vse in še več, da bi za njima ostalo okolje čim manj prizadeto. Njuna ljubezen do vseh stveri, ki so trajnostne in okolju prijazne je pripeljala do tega, da je Beba blagovno znamko Iva, predala svoji hčerki in jo sedaj skupaj spreminjata v lifestyle znamko, ki odraža njun način življenja. Okolju prijazni materiali, reciklirani elementi ( plastika, les, steklo, tkanine...) in etična odločitev, da si prizadevamo za pridelavo in izdelavo proizvodov večinoma znotraj Slovenije, ne da bi škodovali planetu, ljudem in živalim na njem, so postali gonilna sila blagovne znamke Iva. Ta blagovna znamka je njun dojenček in z veseljem jo delimo s svetom in pokažemo, da je trajnostna moda sedaj in ne pozneje, ter da je zavestna potrošnja vsakodnevna priložnost za boljši svet. Iva je tu, da vam pomaga utirati pot. Postani tudi ti del nas.